0172-240000

image
Print icon

Wandelweekend in de Ardennen
Camping Olympia

Ninglingspo 
De bekendste wandeling van de Belgische Ardennen. De Ninglingspo is een beek die zich al 500 miljoen jaar een weg door het bos baant en die zo een klein dal graaft om tenslotte in de Amblève uit te monden. De Ninglingspo heeft een bijzonder steile heiling: meer dan 200 meter niveauverschil op een lengte van 2.500 m. De route volgt het riviertje en we kruisen deze met bruggetjes en stenen. In de zomer is deze route erg druk, dus wij kiezen ervoor om deze route te lopen in onze wandelweekends in het voor- en najaar.

Hockai
Een zeer fraaie wandeltocht waarbij we het riviertje de Hougne volgen. We lopen in tegenstelling tot de Ninglingspo vooral naar beneden. De trappen en bruggetjes maken deze route tot een leuke uitdaging en een speciale tocht.


Camping Olympia
Camping Olympia ligt in Remouchamps, net onder Luik, in het hart van de Belgische Ardennen. De camping ligt op één van de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen, pal aan de kronkelende rivier de Amblève en op slechts 2 km van het plaatsje Remouchamps.
Op en rond deze camping is van alles te beleven. De camping ligt direct aan de rivier. Op het strandje kun je vlotbouwen, een prachtige hike door de omgeving, of een mountainbiketocht door de bossen, dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden. Na een actieve dag buiten staat het diner klaar in het restaurant. Of wat dacht je van een heerlijk stukje vlees van de barbecue?

’s Avonds is het heerlijk relaxen bij het kampvuur of in de bar. Een potje darten? Dat kan! Of speel samen tafelvoetbal of airhockey. Als je een avondactiviteit wil doen kun je onder andere kiezen uit teamspelen en kamvuur. Van alles te beleven dus!

Accommodatie
Overnachten op camping Olympia is mogelijk in Feel good lodges of coco sweets. 

Omgeving
In Remouchamps vind je winkels, supermarkten, restaurants en de grotten van Remouchamps. Erg leuk om een bezoek te brengen aan deze beroemde grotten. Op de heenweg ga je te voet langs spectaculaire zalen en de terugweg per bootje.

Faciliteiten
Nederlands sprekend personeel en outdoor-instructeurs, een sanitairblok met 15 toiletten en 23 douches, tafeltennistafel, chill-lounge, bar, dartroom, tafelvoetbal, airhockey, 2 poolbiljarts, jeu de boules veld, bar met restaurant, BBQ terras, snackbar en eigen discotheek. In het restaurant is er wifi waar je toegang tot kan krijgen middels een code.

Programma

 

Vrijdag
19.00 uur Aankomst op Camping Olympia. Introductie instructeurs en begeleiders. In gebruik nemen Lodges of Basecamp.
19.00 uur Diner. Optioneel bij te boeken 

20.00 uur Ontspannen in het Grand Café met mogelijkheden: Darten, Bowlen, airhockey, tafelvoetbal, tv kijken, loungen, wifi internetten, Belgisch bierproeven, etc Of: feestavond, Of extra bij te boeken optie: een avondactiviteit.
XX.00 uur Slapen in Lodges 

Zaterdag
08.00 uur 
Opstaan en lekker douchen.
09.00 uur Ontbijt.

10.00 uur Start ochtendactiviteit Wandeling naar Ninglingspo Uitleg op de kaart en start wandeltocht.
13.00 uur Lunch met lunchpakket.
17.30 uur Einde activiteiten. Nog een drankje of kopje koffie in het Outdoorcafé.
18.15 uur Opfrissen en omkleden.

19.00 uur Diner.
20.00 uur 
Ontspannen in het Grand Café met mogelijkheden: Darten, airhockey, tafelvoetbal, tv kijken, loungen, wifi internetten, Belgisch bierproeven, etc Of: feestavond, Of extra bij te boeken optie: een avondactiviteit.
XX.00 uur Slapen in Lodges


Zondag

08.00 uur Opstaan en lekker douchen.
09.00 uur Ontbijt.

10.00 uur Start ochtendactiviteit: Transfer naar Hockai
13.00 uur Lunch.
14.00 uur Start middag activiteiten met keuze uit:Hike met Kaart en Kompas • Foto speurtocht 
16.00 uur Einde wandeltocht en transfer naar de camping. 

16.30 uur Opfrissen en omkleden.
18.00 uur Vertrek naar Nederland of diner indien gereserveerd.

 

Vraag voor meer informatie en een uitgebreide optie lijst informatie aan via tel 0172-240000 of e-mail info@labyrinth.nl


Het programma (en de volgorde) is onder voorbehoud en kan in het vermelde programma afwijken ivm logistieke invloeden, weersomstandigheden, lokaal vernieuwde regels, conditie van de deelnemers en de groepssamenstelling.