0172-240000

image
Print icon

Outdoorweekend in de Ardennen Camping Le Confluent.

Outdoorprogramma als teambuilding en/of bedrijfsuitje van 3 dagen met outdooractiviteiten in de Ardennen als: mountainbiken of kanoën en challange Parcours. Het verblijf is op camping Au Bord L'Ourthe.

Camping Le Confluent

Camping Le Confluent is een 3 sterren camping en is prachtig gelegen tussen de Ourthe en de Amblève. Deze schitterende locatie, de gezellige taverne en de relaxte sfeer zorgen ervoor dat de campinggasten naar de Confluent blijven komen. Op ongeveer 50 meter afstand is een locale Belgische warme bakker met allerlei lekkere broden/diverse soorten beleg en overige kleine etenswaren. Via een mooi wandel (fiets)pad loopt u in nog geen 10 min. naar het dorp Comblain-au-Pont waar wat kleine winkeltjes zijn te vinden. Kortom, Le Confluent is de perfecte uitvalsbasis om diverse activiteiten te gaan ondernemen.

De ligging
Camping Le Confluent is al heel veel jaren een begrip in de streek. Waren het in de tweede wereldoorlog de Amerikanen met hun grote legertenten die hier verbleven, nu is het de uitvalsbasis voor mensen uit  vele Europese landen die willen genieten van de prachtige omgeving in dit werkelijk unieke stukje van de Ardennen. Camping Le Confluent is het punt waar de Amblève en de Ourthe bij elkaar komen.
De camping wordt dus aan 2 zijden omgeven door water. Le Confluent betekent dan ook de samenvloeiing.  De camping heeft een nette en verwarmde douchegelegenheid. Ook is er een invalide toilet op de camping. Maar er is ook een midgetgolfbaan en er is een verwarmd buitenzwembad! 


De taverne, receptie en winkeltje

Het grote overdekte terras is de entree tot de gezellige taverne. Behalve dat je in de taverne lekker kunt borrelen tot in de kleine uurtjes zijn er ook tal van andere mogelijkheden. Lekker loungen, biljarten, darten of gebruik maken van de gezelschapsspelen die aanwezig zijn. Er is een groot beeldscherm waar je televisie kunt kijken. Uiteraard zijn er talloze Belgische bieren te proeven tegen een zeer redelijke prijs. Naast de taverne is de receptie een gezellige kampwinkel waar je terecht kunt voor diverse snacks, ijsjes en drankjes.

Accommodatie 

U verblijft in groeps / safari tenten met houten vloeren. In deze groepstenten staan echte stapelbedden met matras. De tenten hebben een capaciteit voor maximaal 10 personen per groepstent. De tenten zijn verhoogd en staan bij elkaar opgesteld en hebben allen uitzicht op het water! Nabij de tenten staat een wooden tent met houten vlonder die word gebruikt voor de maaltijden en om evt.  's avonds een spelletje te doen. Naast de wooden tent is er een kampvuurplaats met houten banken. 

Programma

 

Vrijdag
19.00 uur Aankomst op Camping Le Confluent. Introductie instructeurs en begeleiders. In gebruik nemen Basecamp.
19.00 uur Diner. Optioneel bij te boeken 
20.00 uur Ontspannen in het Grand Café met mogelijkheden: Zwemmen, Darten, TV kijken, loungen, wifi internetten etc Of gerbuik spellenbox, of extra bij te boeken optie: een avondactiviteit.
XX.00 uur Slapen in Basecamp.

Zaterdag
08.00 uur 
Opstaan en lekker douchen.
09.00 uur Ontbijt.
10.00 uur Transfer naar Carriënta Outdoordôme, Instructie en in gebruik nemen veiligheidsmaterialen,Start Challenge Parcours met: De tunnel (450 meter!) - Klettersteig 70 meter) Tokkelbaan - Helicopter entry & rappel.
14.30 uur Pauze met lunch
14.45 uur Start Challenge Parcours deel twee met:Netklimmen (35 meter) - Touwbrug two point Klimmen & Abseilen - Bushwalk West Klettersteig Single met Abseil - Touwbrug three point
17.00 uur Einde Challenge. Nog een drankje of kopje koffie in het Outdoorcafé
18.00 uur Transfer naar Confluent
18.15 uur Opfrissen en omkleden.
19.00 uur Diner.

20.00 uur Ontspannen in het Grand Café met mogelijkheden: Zwemmen, Darten, TV kijken, loungen, wifi internetten etc Of gerbuik spellenbox, of extra bij te boeken optie: een avondactiviteit.
XX.00 uur Slapen in Basecamp.

Zondag

08.00 uur Opstaan en lekker douchen.
09.00 uur Ontbijt.
10.00 uur Start ochtendactiviteit met keuze uit: Kanoën/ Mountainbiken/ Flintstone wagen bouwen/ Mountainsteppen/ Shoot Out/ Shooting/ Flinstonewagen bouwen/ vlotvaren 

13.00 uur Lunch.
14.00 uur Start middag activiteiten met keuze uit: Hike met Kaart en Kompas / Foto speurtocht  / Kruispuntentocht 

17.30 uur  Einde activiteiten.
17.45 uur Uitreiking Outdoorkondes.
18.00 uur Vertrek naar Nederland of diner indien gereserveerd.

 

Vraag voor meer informatie en een uitgebreide optie lijst informatie aan via tel 0172-240000 of e-mail info@labyrinth.nl

Het programma (en de volgorde) is onder voorbehoud en kan in het vermelde programma afwijken ivm logistieke invloeden, weersomstandigheden, lokaal vernieuwde regels, conditie van de deelnemers en de groepssamenstelling.