0172-240000

image
Print icon

Kanodag op Amblève of Ourthe in de Ardennen


Kanodag op Amblève of Ourthe in de Ardennen: ‘Oh dit valt wel mee’, denk je als je het water lekker onder je kajak door voelt kabbelen... Maar dan begint het water harder te stromen en om de bocht zie je een stroomversnelling opduiken. Je hart gaat nu toch wat sneller kloppen en je voelt je mond een beetje droog worden... Gelukkig, daar is je instructeur. ‘Blijven peddelen, links aanhouden en we zien elkaar in het keerwater achter die grote steen.’ Veilig in het keerwater aangekomen is iedereen eerst een beetje stil… Maar al snel komen de grote verhalen. We peddelen rustig naar het eindpunt en op het terras worden de verhalen in het bijzijn van andere survivers nog een beetje aangedikt. Proost!

 

Programma:

10.00 uur    
Aankomst bij eindpunt (de plek hangt af van de waterstand)
Koffie of thee
Transfer naar beginpunt
Instructie en in gebruik nemen veiligheidsmaterialen

11.00 uur   
Start Kajaktocht

13.00 uur    
Pauze en lunch

14.00 uur   
Start 2de deel Kajaktocht

17.00 uur   
Einde Kajaktocht

17.15 uur   
Douchen en omkleden

17.30 uur   
Uitreiking Outdoorkondes

17.45 uur    
Nog een laatste drankje
Of… Start barbecue of hamburger party

18.00 uur   
Einde programma wanneer geen diner

Wikipedia weetje: Ourthe
De Ourthe (Waals: Aiwe d’ Oûte) is een zijrivier van de Maas in de Belgische Ardennen, in het stroomgebied van de Maas.
De rivier ontstaat door samenvloeiing van de Westelijke Ourthe (Ourthe Occidentale, 53 km), die bij Libramont ontspringt en de Oostelijke Ourthe (Ourthe Orientale, 46 km), die bij het plaatsje Ourthe nabij de grens met Luxemburg begint. Beide bronrivieren verenigen zich bij Nisramont. Vanaf hier spreekt men van de Boven-Ourthe (Haute-Ourthe) en vanaf La Roche-en-Ardenne van de Beneden-Ourthe (Basse-Ourthe).
De Basse-Ourthe passeert Durbuy en neemt achtereenvolgens de Amblève en de Vesder op om vervolgens een paar kilometer verder in Luik in de Maas uit te monden. 

Wikipedia weetje: Amblève
De rivier ontspringt in de plaats Honsfeld in de gemeente Büllingen, op 640m boven de zeespiegel. Het bekken is gelegen in de Hoge Ardennen. De Hoge Ardennen is een hoogst gelegen regio van België. Baraque Michel is met 674 meter één van de hoogste punten van België en vormt een deel van de waterscheiding van het bekken van de Amblève. De monding van de Amblève nabij Comblain-au-Pont is daarentegen op slechts 120 meter gelegen. De Amblève heeft hierdoor een erg hoog verhang. De vallei van de Amblève is vooral erg smal. Nabij Fond de Quareux is de vallei het smalst, terwijl de vallei nabij het dorpje Cheneux relatief breed is. De vallei is één van de mooiste gebieden in de Hoge Ardennen.

De Amblève is vooral bekend omwille van de watervallen van Coo. Deze ontstond nadat monniken in de 18e eeuw een meander doorstaken om een watermolen aan te drijven. De drooggevallen meander wordt nu gebruikt als spaarbekken van een hydro-elektrische centrale. Even verder bij Nonceveux, is de rivier bezaaid met rotsblokken de “Fonds de Quareux”. Bij Comblain-au-Pont stroomt de rivier in de Ourthe.

 

Ontvang snel een offerte

Binnen twee werkdagen een voorstel in jouw e-mailbox. Liever eerst een indicatie van de kosten?
Bel 0172-240000 of mail info@labyrinth.nl.

Meer dan 4.000 groepen boekte al bij ons.