0172-240000

image
Print icon

2 Dagen Outdoor Ardennen
Camping Le Confluent

Outdoorprogramma als groepsreis, schoolreis of werkweek van 2 dagen met outdooractiviteiten in de Ardennen als: mountainbiken of kanoën en challenge Parcours en verblijf op camping Le Confluent.

Camping Le Confluent
Camping Le Confluent is een 3 sterren camping en is prachtig gelegen tussen de Ourthe en de Amblève. Deze schitterende locatie, de gezellige taverne en de relaxte sfeer zorgen ervoor dat de campinggasten naar de Confluent blijven komen. Op ongeveer 50 meter afstand is een lokale Belgische warme bakker met allerlei lekkere broden/diverse soorten beleg en overige kleine etenswaren. Via een mooi wandel (fiets)pad loopt u in nog geen 10 min. naar het dorp Comblain-au-Pont waar wat kleine winkeltjes zijn te vinden. Kortom, Le Confluent is de perfecte uitvalsbasis om diverse activiteiten te gaan ondernemen.

De ligging
Camping Le Confluent is al heel veel jaren een begrip in de streek. Waren het in de tweede wereldoorlog de Amerikanen met hun grote legertenten die hier verbleven, nu is het de uitvalsbasis voor mensen uit  vele Europese landen die willen genieten van de prachtige omgeving in dit werkelijk unieke stukje van de Ardennen. Camping Le Confluent is het punt waar de Amblève en de Ourthe bij elkaar komen.De camping wordt dus aan 2 zijden omgeven door water. Le Confluent betekent dan ook de samenvloeiing.  De camping heeft een nette en verwarmde douchegelegenheid. Ook is er een invalide toilet op de camping. Maar er is ook een midgetgolfbaan en een verwarmd buitenzwembad! 

De taverne, receptie en winkeltje
Het grote overdekte terras is de entree tot de gezellige taverne. Behalve dat je in de taverne lekker kunt borrelen tot in de kleine uurtjes zijn er ook tal van andere mogelijkheden. Lekker loungen rond de open haard, biljarten, darten of gebruik maken van de gezelschapsspelen die aanwezig zijn. Er is een groot beeldscherm waar je televisie kunt kijken. Uiteraard zijn er talloze Belgische bieren te proeven tegen een zeer redelijke prijs. Naast de taverne is de receptie een gezellige kampwinkel waar je terecht kunt voor diverse snacks, ijsjes en drankjes.

Accommodatie 
U verblijft in groeps / safari tenten met houten vloeren. In deze groepstenten staan echte stapelbedden met matras. De tenten hebben een capaciteit voor maximaal 10 personen per groepstent. De tenten zijn verhoogd en staan in een straatje langs het water, daardoor is het erg overzichtelijk.
Nabij de tenten staat een wooden tent met houten vlonder die word gebruikt voor de maaltijden en om evt s avonds een spelletje te doen. Naast de wooden tent is er een kampvuurplaats met houten banken. 


Programma

 

Dag 1
10.00 uur  Aankomst op Camping Le Confluent Introductie instructeurs en begeleiders In gebruik nemen basecamp.
12.30 uur  Lunch
13.30 uur  Transfer naar Carriënta Outdoordôme
14.00 uur  Start Challenge Parcours deel twee met: Netklimmen (35 meter) • Touwbrug two point Klimmen & Abseilen • Bushwalk West Klettersteig
Single met Abseil • Touwbrug three point
17.00 uur  Einde Challenge. Nog een drankje of kopje koffie in het outdoorcafe
18.00 uur  Transfer naar camping Le Confluent
18.15 uur  Opfrissen en omkleden
19.00 uur  Diner
20.00 uur  Ontspannen in het Grand Café met mogelijkheden:Zwemmen, Darten, TV kijken,loungen, wifi internetten, etc. Of gebruik van spellenbox of extra bij te boeken optie: een avondactiviteit. 
XX.00 uur  Slapen in basecamp.

Dag 2
08.00 uur Opstaan en lekker douchen
09.00 uur Ontbijt 
10.00 uur Start ochtendactiviteit met keuze uit: Kanoën/ Mountainbiken/ Flintstone wagen bouwen/ Mountainsteppen/ Shoot Out/ Shooting/ vlotvaren 

13.00 uur Lunch
14.00 uur Start middagactiviteit met keuze uit:Hike met Kaart en Kompas / Foto speurtocht  / Kruispuntentocht 

17.30 uur Einde activiteiten
18.00 uur Vertrek naar Nederland of diner indien gereserveerd 

 

Vraag voor meer informatie en een uitgebreide optie lijst informatie aan via tel 0172-240000 of e-mail info@labyrinth.nl

 

Het programma (en de volgorde) is onder voorbehoud en kan in het vermelde programma afwijken ivm logistieke invloeden, weersomstandigheden, lokaal vernieuwde regels, conditie van de deelnemers en de groepssamenstelling.